Lukion taloustiedon YH2-kirjojen tiivistelmä: talous ja politiikka

Talous ja politiikka-osiossa koealueen ymmärtäminen jo miltei vaatiikin omaa harrasteneisuutta. Poliittisten ilmiöiden muutosvauhti on nimittäin tarkoittanut sitä, että myös keskeisten ilmiöiden, kuten tulopolitiikan ja rahapolitiikan ominaispiirteet ovat olleet äärimmäisen ajassaan eläviä ilmiöitä talouskriisien keskellä.

Poliittisen keskustelun seuraamisen vaatiman tietopohjan ohella koealueen talouden ja politiikassa on vahvasti läsnä myös ajallinen kerrostuma. Hakijalla on oltava kykyä liikkua myös ajassa. Tulopolitiikan muutos on tästä selvin esimerkki.

Päivänpolitiikasta ainakin muodollisesti riippumattoman rahapolitiikan ymmärtäminen taas avaa hyvin laajan katsantokannan talouteen. Keskuspankkien toiminta vaikuttaa halki koealueen.

Tiedoksi

Avainsanan klikkaaminen suorittaa Google-haun uudessa välilehdessä. Avainsanoja voi myös avata uusiin välilehtiin selaimensa valikkotoiminnoilla pitämällä sanaa pohjassa. 

Kaikkia käsitteitä ja ilmiöitä ei tarvitse aivan samalla hartaudella opiskella ja kerrata. Kontekstin myötä paremmin ymmärrettyjä asioita on kuitenkin helpompi soveltaa pääsykokeessa tai opinnoissaan.

kauppiksen pääsykokeen Koealue

Lukion yhteiskuntaopin taloustiedon YH2 -kirjojen sekä kauppiksen aiempien valintakokeiden käsitteiden avainsanatiivistelmähaku.

TaloustietoTalousmaailmaTalous ja politiikka

kauppis

Kirjoituksiani kauppakorkeakoulun pääsykokeesta ja siihen valmistautumisesta.

ValintakoekokemusVastaustekniikkaOpiskelutekniikkaHistorian opiskelutekniikkaValmistautuminenKirjallisuusResursseja

helpot opintopisteet

Löydä helpoimpien opintopisteiden eli noppien kurssit yliopiston, ammattikorkeakoulun ja lukion tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin Helpot Nopat.fi-nettisivulta. MOOC-kurssit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Helpot Nopat.fi