Mitä kauppiksen pääsykokeissa kysytään: talousmaailma

Talousmaailman kategoriassa on kauppakorkean koealueen esiinnostamia talouden tekijöitä. Kyse on rahasta, yrityksestä tai taloushistoriasta.

Rahan osalta teemat ovat vuorovaikutuksissa myös taloustiedon kategorian havainnollistamaan inflaation sekä Talous ja politiikka-osion rahapolitiikan käsitteisiin.

Taloushistoriaan lisäsin mukaan aikakaudet-osion, sillä näiden esittämän muutoksen ymmärtäminen auttaa ymmärtämään mitä tärkeää on eri aikakausissa, joiden eri ominaispiirteiden, ilmiöiden sekä keskeisten osapuolten osaaminen on tärkeää valintakokeen kannalta.

Tiedoksi

Avainsanan klikkaaminen suorittaa Google-haun uudessa välilehdessä. Avainsanoja voi myös avata uusiin välilehtiin selaimensa valikkotoiminnoilla pitämällä sanaa pohjassa. 

Kaikkia käsitteitä ja ilmiöitä ei tarvitse aivan samalla hartaudella opiskella ja kerrata. Kontekstin myötä paremmin ymmärrettyjä asioita on kuitenkin helpompi soveltaa pääsykokeessa tai opinnoissaan.

Koealue

Yhteiskuntaopin taloustiedon YH2 -kirjojen avainsanatiivistelmähaku.

TaloustietoTalousmaailmaTalous ja politiikka

kauppis

Kirjoituksiani kauppakorkeakoulun pääsykokeesta ja siihen valmistautumisesta.

ValintakoekokemusVastaustekniikkaOpiskelutekniikkaHistorian opiskelutekniikkaValmistautuminenKirjallisuusResursseja

äänikirjapalvelujen ilmaiset kokeilujaksot

Lukion taloustiedon kirjoja voi opiskella myös ääni- ja e-kirjapalveluiden avulla.

  Storytel.fi  BookBeat.fi  Nextory.fi

Kauppis.com sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty -tähdellä.

helpot opintopisteet

Löydä helpoimpien opintopisteiden eli noppien kurssit yliopiston, ammattikorkeakoulun ja lukion tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin Helpot Nopat.fi-nettisivulta. MOOC-kurssit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Helpot Nopat.fi