Lukion YH2 kertaus: taloustieto

Kauppatieteen valintakokeen taloustiedon koealuetta rajaa käytännössä vain kaksi asiaa. Kaikkien YH2 -lukiokirjojen sisältö sekä vanhojen valintakokeiden sisältämät teemat ja käsitteet. Purinkin kirjat ja kauppiksen vanhat valintakokeet avainsanoiksi, joiden avulla voi hahmottaa ja opiskella koealuetta.

Avainsanat ovat koealueen keskeisimpiä teemoja ja käsitteitä, joiden hallinta auttaa kokeen monivalintaväitteiden ymmärtämisessä. Esimerkiksi taloustiedon perusasioiden osalta keskeisiä teemoja, joiden alle avainsanat jakautuvat ovat muun muassa kansantalous ja inflaatio.

Avainsanat on jaettu taloustiedon, talousmaailman sekä talouden ja politiikan kategorioiksi. Kunkin kategorian eri aiheet on jaettu vielä eri teemoiksi. Jaottelun avulla saa toivottavasti nopeasti hyvän yleiskuvan siitä, mitä koealue sisältää. Sekä mitä mahdollisesti tarvitsee kerrata.

Sanan klikkaaminen suorittaa Google-haun käsitteellä, jolloin voi opiskella kaiken internetistä löytyvän tiedon avulla. Internet-tieto sisältää käsitemääritelmien ohella myös ilmiötä selittäviä artikkeleita ja auttaa muistamista tarjoamalla kontekstia.

Talouden maailmassa avainsanojen ilmiöitä ja käsitteitä sovelletaan jatkuvasti, joten opiskelemaan pystyy myös reaalimaailman esimerkkejä ja ajankohtaista keskustelua hyödyntäen. Avainsanat johdattavatkin itseopiskelemaan kokeen kannalta keskeisiä asioita kertaamisen ja koealueen hahmottamisen ohella.

Tiedoksi

Avainsanan klikkaaminen suorittaa Google-haun uudessa välilehdessä. Avainsanoja voi myös avata uusiin välilehtiin selaimensa valikkotoiminnoilla pitämällä sanaa pohjassa. 

Kaikkia käsitteitä ja ilmiöitä ei tarvitse aivan samalla hartaudella opiskella ja kerrata. Kontekstin myötä paremmin ymmärrettyjä asioita on kuitenkin helpompi soveltaa pääsykokeessa tai opinnoissaan.

Koealue

Yhteiskuntaopin taloustiedon YH2 -kirjojen avainsanatiivistelmähaku.

TaloustietoTalousmaailmaTalous ja politiikka

kauppis

Kirjoituksiani kauppakorkeakoulun pääsykokeesta ja siihen valmistautumisesta.

ValintakoekokemusVastaustekniikkaOpiskelutekniikkaHistorian opiskelutekniikkaValmistautuminenKirjallisuusResursseja

äänikirjapalvelujen ilmaiset kokeilujaksot

Lukion taloustiedon kirjoja voi opiskella myös ääni- ja e-kirjapalveluiden avulla.

  Storytel.fi  BookBeat.fi  Nextory.fi

Kauppis.com sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty -tähdellä.

helpot opintopisteet

Löydä helpoimpien opintopisteiden eli noppien kurssit yliopiston, ammattikorkeakoulun ja lukion tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin Helpot Nopat.fi-nettisivulta. MOOC-kurssit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Helpot Nopat.fi